Pagal biologinę kilmę medus skirstomas į žiedų ir lipčiaus. Žiedų medus – bičių perdirbtas medingųjų augalų žiedų nektaras. Lipčiaus medus – bičių perdirbtos cukringos augalų arba jais besimaitinančių vabzdžių išskyros.
Vienas iš svarbiausių medaus kokybės rodiklių laikomas diastazės skaičius. Tai vienas iš 14 fermentų, randamų meduje. Fermentai yra baltyminės prigimties biologiniai katalizatoriai, jie pagreitina daugelio medžiagų skilimo ir sintezės reakcijas. Diastazės fermentas skaido krakmolą į amidodekstrinus. Jo aktyvumas išreiškiamas diastazės skaičiumi (Gotės vnt.). Pagal Lietuvos standartą 1466-1997 šis skaičius turi būti ne mažesnis kaip 8 vienetai.
Ką tik išgautas medus yra riebios grietinės konsistencijos. Praėjus tam tikram laikui, medus kristalizuojasi, …