Press ESC to close

vynas

2 Articles
116
2

Istorija nutyli, kas pirmasis pradėjo gaminti karštus gėrimus su alkoholiu, tačiau žinoma, kad jau XVII a. daugelyje Europos šalių buvo geriami karšti alkoholiniai gėrimai, pagardinti įvairiais priedais: prieskoniais, vaisiais ir pan. Iš tokių „kompozicijų” geriausiai mums žinomi karštas vynas (glintveinas; vok. der Glühwein), punšas ir grogas. Šie karšti alkoholiniai gėrimai dažniausiai geriami šaltuoju metų laiku.

Laikoma, kad šios serijos pradininkas buvo punšas, kuris buvo labai populiarus žiemos ir rudens sezonų baliuose ir maskaraduose. Tradiciškai punšas gaminamas iš penkių komponentų: vyno, romo, vaisių sulčių, cukraus ar medaus, ir prieskonių (gvazdikėlių, cinamono). Šiais laikais punšas neturi griežtos receptūros: viskas priklauso nuo gaminančiojo

104
3

Kai gurkšnojate raudoną vyną ar kada nors susimąstėte iš kur atsiranda jo spalva? O ar žinojote, kad vynas gaminamas iš įvairiausių rūšių vynuogių: raudonųjų, purpurinių ar net mėlynųjų?  Daugelis žmonių mano, kad raudonasis vynas yra „sunkus“ tačiau tiksliausia būtų sakyti, kad tai yra pilnavertis vynas. Šią subtilią harmoniją sudaro skonio lengvumas, kurį pajuntate burnoje, paragavę raudonojo vyno. Pateikiame keletą įdomybių apie raudonąjį vyną.

Garsiausios raudonojo vyno rūšys

Merlot: Klasikinės Merlot vynuogės kilusios iš Bordeaux regiono Prancūzijoje. Iš jų gaminamas švelnaus skonio, pusiau saldus vynas, su vaisių sulčių prieskoniu. Galima rinktis net iš keletos variantų: slyvų, vyšnių, mėlynių ar gervuogių …