Press ESC to close

raudonas

1 Article
104
3

Kai gurkšnojate raudoną vyną ar kada nors susimąstėte iš kur atsiranda jo spalva? O ar žinojote, kad vynas gaminamas iš įvairiausių rūšių vynuogių: raudonųjų, purpurinių ar net mėlynųjų?  Daugelis žmonių mano, kad raudonasis vynas yra „sunkus“ tačiau tiksliausia būtų sakyti, kad tai yra pilnavertis vynas. Šią subtilią harmoniją sudaro skonio lengvumas, kurį pajuntate burnoje, paragavę raudonojo vyno. Pateikiame keletą įdomybių apie raudonąjį vyną.

Garsiausios raudonojo vyno rūšys

Merlot: Klasikinės Merlot vynuogės kilusios iš Bordeaux regiono Prancūzijoje. Iš jų gaminamas švelnaus skonio, pusiau saldus vynas, su vaisių sulčių prieskoniu. Galima rinktis net iš keletos variantų: slyvų, vyšnių, mėlynių ar gervuogių …