Ko nežinojai apie alkoholį

• Žodis „tostas“ yra kilęs iš senovės Romos, kurios gyventojai į vyną dėdavo skrudintos duonos gabaliukų.

• Prancūzijos vynuogynų dirvožemis yra laikomas tokiu brangiu, kad darbininkai kiekvieną kartą padirbę lauke jo likučius privalo nuvalyti nuo savo batų ir taip žemę grąžinti į vietą.

• Dažnai manoma, kad alkoholis sušildo organizmą ir pakelia temperatūrą, tačiau iš tiesų viskas yra atvirkščiai – velnio lašai sumažina kūno temperatūrą.

• Jungtinių Valstijų himno muzika buvo pasiskolinta iš vienos užstalės dainos.

• Angliškas posakis: „The quick brown fox jumps over the lazy dog“ (greita lapė peršoka per tingų šunį – liet.) yra pati trumpiausia frazė anglų kalba, kurioje yra naudojamos visos abėcėlės raidės. Tačiau taurelės mėgėjai turi savo versiją: „Pack my box with five dozen liquor jugs“ (supakuokite man į dėžę penkiasdešimt ąsočių su alkoholiu – liet.).

• Beveik visuose vaisiuose ir daržovėse yra alkoholio.

• Slėgis šampano butelio viduje tris kartus viršija automobilio padangų slėgį.

• Pats ilgiausias baras yra įrengtas Ohajo valstijoje. Jo ilgis siekia 126 metrus. Tačiau yra tvirtinančių, kad Ilinojaus valstijoje esama 209 metrų ilgio baro.

• Seniausias žmonijos istorijoje žinomas receptas yra alaus gamybos instrukcija.

• Viename šampano butelyje yra apie 49 milijonai burbuliukų.

• Senovės romėnai alų vadino derlingumo deivės Ceres ir žodžio „vis“ (stiprybė) junginiu: cerevisia.

• Žmogaus organizmas taip pat gamina alkoholį. Šis procesas nenutrūkstamai vyksta 24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę.

• Alus buteliuose pradėtas pardavinėti 1850 metais. 1935-aisiais jis pradėtas pilstyti į skardines.

• XVII amžiuje į termometrus buvo pilamas brendis.

• Kai kuriose Europos valstybėse alkoholis pardavinėjamas ir „McDonald’s“ restoranuose, nes, šių maisto įstaigų vadovybės manymu, reikia orientuotis į įvairių poreikių klientus.

• Japonų sakė klaidingai vadinama degtine, nes iš tiesų tai yra alus.

Related Posts