Kasmet vis daugiau ir daugiau hibridinių vaisių bei daržovių ( kryžminamų augalų rezultatą) galima pamatyti parduotuvių lentynose. Kai kurios hibridinės rūšys (pavyzdžiui nektarinai, brokoliai) yra taip įsitvirtininusios rinkoje, kad, rodos, jos visada ten ir buvo. Apžvelkime 10 pačių įdomiausių vaisių bei daržovių gautų kryžminimo dėka.
1. Geltonieji arbūzai
Energetinė vertė: 38 kcal
Naudingos medžiagos: vitaminai A, C
2. Violetinės bulvės
Energetinė vertė: 72 kcal
Naudingos medžiagos: vitaminas C, kalis, magnis, geležis, cinkas.
3. Kopūstas „Romanesco“
Energetinė vertė: 25 kcal
Naudingos medžiagos: karotinas, mineralai, vitaminas C, cinkas.
4. „Pluot“ (slyva + abrikosas)
Energetinė vertė: 57 kcal
Naudingosios medžiagos: vitaminas C, skaidulinės medžiagos.
5. Arbūziniai ridikėliai
Energetinė vertė: 20 kcal
Naudingos medžiagos: vitaminas C, folio rūgštis.
6. „Yoshta“
Energetinė vertė: 40 kcal
Naudingi elementai: vitaminai C, P, turi antocianinių bei antioksidacinių savybių.
7. Brokoliai
Energetinė vertė: 43 kcal
Naudingos medžiagos: vitaminai A, C, kalcis, geležis, folio rūgštis, maistinės skaidulos.
8. „Neshi“
Energetinė vertė: 46 kcal
Naudingos medžiagos: antioksidantai, kalcis, fosforas, skaidulinės medžiagos.
9. „Hughes“
Energetinė vertė: 30 kcal
Naudingos medžiagos: vitaminas C
10. Geltonieji runkeliai
Energetinė vertė: 50 kcal
Naudingos medžiagos: folio rūgštis, vitaminas A, kalis, skaidulinės medžiagos.